Logo Destylernia Kamień

Vodka V-One | Ultra Premium

Wódka orkiszowa Premium

Wódka orkiszowa Premium to czysty trunek z najwyższej półki, który można znaleźć w menu koktajlbarów i restauracji. Nierzadko pojawia się także na eventach degustacyjnych w towarzystwie whisky czy koniaku. W procesie produkcji przemyślany został nie tylko jej skład, ale i opakowanie. Elegancka butelka podkreśla ekskluzywny charakter trunku, dzięki czemu nadaje się on również na prezent. Jeżeli natomiast chodzi o walory smakowe wódki orkiszowej, to zapewne przypadnie ona do gustu osobom ceniącym subtelny i łagodny smak alkoholu, uzyskiwany na drodze powolnej destylacji. Uwagę warto zwrócić także na wyjątkowy aromat trunku. Po otworzeniu butelki dosyć wyraźnie wyczuć możemy przyjemny zapach zboża.

Jako producent wódki orkiszowej klasy Premium zalecamy podawać ją w temperaturze pokojowej lub delikatnie schłodzoną. Alkoholi luksusowych nie trzeba bowiem mrozić w celu wydobycia z nich właściwości smakowych. Z racji, że są one tworzone z surowców jedynie wysokiej jakości, nie wywołują uczucia pieczenia.

 

Wódka z orkiszu – czyli z czego?

Wódka z orkiszu to alkohol produkowany na bazie pszenicy z rodziny wiechlinowatych. Zboże to pochodzi z upraw ekologicznych, zakładanych najczęściej na obszarach wolnych od powodzi. Wykazuje wysoką zdolność adaptacyjną. Dla pełnego i bujnego wzrostu nie wymaga stosowania pestycydów. Orkisz jest bowiem dosyć oporny na chwasty czy grzyby i nie przyciąga do siebie szkodliwych owadów. Wzrasta powoli, ale bez modyfikacji genetycznych. W przemyśle spożywczym wykorzystywany jest ze względu na wartości odżywcze, natomiast w produkcji alkoholu znajduje zastosowanie jedynie ze względu na charakterystyczny smak i aromat. Znajdziemy go w składzie nie tylko trunków czystych, ale i nie jednej wódki owocowej, dodawanej często do kolorowych drinków.

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Akceptuje